Jälle need tuvid!









Laupäeva tegeles Peeter tuvidega võitlemisega. Lampide peale pani ta puuklotsid ja nende sees olid traadid püsti. Seega tuvidel lambi peale maanduda ei ole võimalik.
Järgmisena sai rõduäär ettevõetud. Kõigepealt läksid mingid metallasjad (ma ei tea kuidas neid nimetatakse) ääre peale, et oleks kus kohast tamiil läbi viia. See sai kõik paika ja tundus, et sõda on võidetud. Tuli välja, et lahing oli võidetud.
Vaatasime eemalt, kui hästi kõik jäi. Samal hetkel maandus tuvi rõduäärel oleva metallasja peale. Peeter oli kindel, et sinna nad ei maandud. Tore, et tuvi kitas koha kätte näitas. Peeter pani sinna traadid püsti ja nüüd enam maanduda ei saa. 
Terve pühapäev valitses vaikus.
Esmaspäeva hommikul kuulsin tuttavat kulutamist. Tegin rõduukse lahti ja üks tuvi tõusis tamiili pealt õhku. Teine selle eest istus lambi peal. Ei seganud teda püstised traadid. Krdi tuvid. 
Esmaspäeva õhtul vaatasin välja ja nägin tuvi tamiili peal. Ühe jalaga hoidis ta kinni ja teine käis üles alla. Näitas, et meie tehtu teda absoluutselt ei sega.
Peeter tegi lambi peale uued tõkked. Laua sees on püsti ora ja selle ümber tamiil. Kogu ehitis on püramiidi kujuga. Lambi peal pole ma kedagi istumas näinud. Rõduääre peal olen neid korduvalt näinud. Tundub, et me ei saagi neist tuvidest lahti.
Vaatan mina aknast välja ja hetk hiljem tõuseb alumise naabri juures üles tuvi. Meie pilgud kohtuvad, tuvi vehib tiibadega ja ei suuda otsustada mida teha. Kaua sa nende tiibadega vehkida jaksad. Tuvi leidis, et mõtekam on minema lennata. Peale seda ei ole ma neid meie juures enam kohanud.


 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.