Auto ost

 

Kuni vana auto oli müümata me uue otsingutega ei tegelenud. Kui vana sai müüdud, siis sai see teema ettevõetud. Ma pean kohe ütlema, et mulle meeldivad need pered, kus mees tuleb koju ja teatab, et ma ostsin uue auto. Meie peres asjad nii lihtsalt ei käi.
Auto ostmine tähendab seda, et ma vaatan otsingu portaalid läbi ja teen Peetrile kokkuvõtte. Muidugi vaatab ja otsib ta ise ka. Hispaanias ei ole me siiani autot ostnud ja see oli meie jaoks midagi uut.
Üks tuttav pakkus Peetrile oma autot. Peeter arvas enam vähem ja käisin mina ka seda vaatamas. Ainuke põhjus miks ma läksin oli hind ja väike läbisõit. Juba esimesest hetkest ma seda autot ei tahtnud. Tegemist oli volkswageniga ja mulle selle margi autod ei meeldi. Ma olen Peetrile öelnud, kui ta tahab volkarit, siis peab ta uue naise võtma. Igatahes vaatasin ma seda autot ja ütlesin hea küll ostame ära. Mulle tundus see hea ajutise lahendusena. Seda enam, et Peetril oli puhkus tulemas ja ma ei tahtnud seda auto otsimise peale raisata. Kuna me pole siin autot ostnud-müünud, siis me ei tea kuidas see käib. Tuli välja, et müüja ka ei teadnud. Ta ütles, et ta uurib järgi ja annab teada. Siiamani uurib, õnneks.
Juba ammu räägiti meile, et autot ei tasu osta Katalooniast, kuna siin on kallis. Seega tuli kaugemalt vaadata. Minu suurimaks sõbraks sai automüügi äpp. Pika otsimise peale leidsin Alicantes kõikidele tingimustele vastava auto. Nüüd jäi veel loota, et seda ära ei müüda. 
Peetri puhkus hakkas ja meie seiklus algas. Käisime tee peal mitmetest autopoodidest läbi, aga neis polnud midagi. Otsustasime poest osta, kuna nemad teavad kuidas paberid vormistada ja lisaks on paljud autod garantiiga. Valencias käisime ühte autot vaatamas ja tahtsime proovisõitu teha. Tuli välja, et nad olid võtmed kuhugi kindlasse kohta hoiule pannud ja nende leidmine võttis aega. Lõpuks leiti võtmed ja läksime sõitma. Peeter oli kohe autos pettunud, kuna see ei läinud edasi, uimane oli. Mina ei hakanud isegi proovima. Sinna poodi see auto meist jäi.
Sai veel päris mitmes kohas käidud ja tulemus null. Ausalt öeldes ma arvasin juba kodust välja tulles, et see kõik on ajaraiskamine.
Jõudsime me lõpuks Alicantesse, kus oli autod mida me näha tahtsime. Juba mitu nädalat olen ma portaale vaadanud ja leidsin auto, mis meile mõlemale meeldis. Leidsime õige koha üles ja oh seda imet isegi parkimiskoht oli olemas. Super, sellist asja ei juhtu just tihti. Lapsed ei viitsinud autosid vaadata ja jäid autosse. Meie Peetriga läksime meie uut potensiaalset autot vaatama. Müügimehed olid kõik hõivatud ja nii me isegi ringi vaatasime. Kaugelt jäigi meie otsitu silma. Kuid me vaatasime enne teised autod üle ja ei leidnud midagi. Seadsime sammud huvi pakkuva auto juurde. Väljast kõik ilus ja, siis tuli välja, et see pole see auto. Nimelt oli kaks samasugust müügis, ainuke erinevus oli käigukast. Meie tahtsime manuaalkasti ja seal oli automaatkast. Me ei lasknud tuju langeda ja eeldasime, et teine on kuskil nurga taga peidus. Üks müügimees leidis aega ja tuli küsima, kas saab meid aidata. Ütlesime mida otsime ja ta viis meid sama auto juurde, kus me just käisime. Ta ei uskunud meie juttu, et see automaatkastiga. Sai ise ka aru, et meil õigus ja õige auto otsinguga hakkas tegelema professionaal. Ainult autot ei leidnud ta kuskilt. Vaatas arvutist järgi ja ütles, et auto peab siin olema. Samas lisas juurde, et neil puhkusteaeg ja asjad vähe korrast ära. Igatahes seda autot üles ei leitud. Kuulutus oli veel mitu aega hiljem üleval. Ma huvipärast vaatasin.
Õhtul vaatas Peeter jälle kuulutusi ja sai järgmiseks päevaks nimekirja valmis. Ma ei viitsinud ühtegi kuulutust vaadata. Ei tahtnud ja kõik.
Hommikul läksime esimesse poodi. Marlen teatas, et tema jääb autosse ja ei tule. Nii me ta mõned tänavad eemale jätsime. Parkimiskohadega on nagu on või, siis ei ole. Poodi jõudes ilmnes, et müügimees lobiseb oma tuttavaga ja meist välja ei teinud. Auto mida vaatama läksime oli selle eest olemas. Täiesti uskumatu. Vaatasime autot ja müügimees leidis aega meie juurde tulla. Saime kõigile küsimustele vastuse ja öeldi, kui soovime lähme proovisõidule. Sellega läks hetk aega, kuna auto oli vaja poest välja ajada. Nagu ikka istus Peeter rooli taha ja sõit algas. Üheks positiivseks asjaks on see, et me saame omavahel rääkida teises keeles ja seega ei saa keegi meist aru. Hea küll tegelikult ei ole see viisakas ja me ei tee seda tavaliselt. Olukorra sunnil vahel on vaja. Juba sõidu ajal ütles Peeter, et see auto sõidab väga hästi ja talle meeldib. See oli ju oluline info? Poe juurde tagasi jõudes mõtlesime veel natuke ja otsustasime ära osta. Uskumatu. Müügimees ütles, et ta aitab meil kõik paberid korda teha. Arvestades seda, et meil puuduvad siin kogemused, siis super pakkumine. Nii kaua, kui pabereid tehti käisin Marleni järgi ja sõidutasin ta poe juurde. Paberite vormistamiseks oli vaja Peetri kohalikku nö isikukoodi, juhilube ja kõik. Kogu info auto ja Peetri andmetega saadeti firmasse, kes paberid vormistab. Tehniline pass saadetakse 3 kuu jooksul koju. Meie saime ostumüügilepingu ja paberi, et võime selle autoga sõita. Lisaks saime tehtud ka kindlustuse. Ma olen koguaeg teadnud, et siin on kindlustus kallis. Mul pidi süda seisma jääma, kui pakkumised lauale pandi. Meie võtsime selle, mille aasta oli ca 450 euri. Appiiiiii!!!! Hind on nii kallis, kuna tegime esimese kindlustuse siin. Aasta pärast hind langeb. Mõned tunnid läksid ja kõik vajalik oli tehtud. Uskumatu. Kokkuvõttes ei olnud asi üldse nii keeruline. Tegelikult vedas meil poe ja müügimehega. 
Hakkasime me hotelli poole tagasi sõitma kahe autoga. Poisid läksid uuega ja tüdrukud vanaga. Ainuke erinevus oli see, et meie auto ei läinud käima. Totaalne ämber autopoe ees. Meil suht vana aku ja Marlen kuulas enne muusikat ja nii ta tühjaks saigi. Peeter läks poodi ja küsis krokodille. Juhtmed peal ja auto läks käima. Kuna akut oli vaja laadida, siis konditsioneeri sisse panna ei saanud. Väljas üle 30 kraadi, päris soe oli. 
Uus auto (ei ole tutikas) sõidab hästi ja me oleme temaga rahul.
Tehnilinepass jõudis kohale 3 päeva enne, 3 kuu möödumist. Ma juba arvasin, et seda ei tule ja üks päeb saame süüdistuse auto varguses. Õnneks nii ei läinud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.