11.03.2013

Hommikuks oli meil mõned külad eemal lepitud korteri vaatamine kokku. Ja siina me siis ka läksime, kuna M pidi hommikul vara tööle minema, siis läksime oma perega. Tänu gepsule jõudsime õigeks ajaks õigesse kohta, kusjuures see oli gepsu puhul midagi uut. Ootasime maja ees ja keda ei ole on maakler, tüüpilise hispaanlasena ei tundnud ta kella. Kuna meil kuhugile kiiret ei olnud, siis soendasime end hommikupäikese käes ja vaatasime, kuidas prügiauto prügikaste tühjendab. Lõpuks ilmus nurga tagant mingi mees ja tuli meie poole. Oh seda imet maakler oli lõpuks aega leidnud ja kohale tulnud, läksime majja korterit vaatama. Korter oli ilus, uus, mööblil hinnasildid küljes, kõik eluks vajalik olemas. Vaatasime ära ja hakkasime ära minema, kui ilmnes, et maakler räägib inglise keelt...natuke. Hakkas tema meile hinnapoliitikat seletama ja püüdis meil kohe kiirelt "naha üle kõrvade" tõmmata. Siin kehtib korteri välja üürimisel "seadus", et maaklerile maksab korteriomanik. Maakler küsis meilt lisaks ettemaksule ka tema jaoks tasu st. lootis saada kahe kordse vahendustasu. Ju ta arvas, et sattus lollide otsa, kes ei tea elust ega olust midagi. Ütlesime talle, et me mõtleme ja anname teada.
Lisaks oli meil välja vaadatud veel üks maja, kus on mitu korterit üürile anda, otsustasime seda maja väljast vaatama minna. Tegemist on taaskord uue majaga, aga nagu me hiljem teada saime, siis me ei saagi sinna korterit üürida. Tegemist on panagamajaga ja neid kortereid saavad üürida kohalikud ja neede, kellel on nie olnud vähemalt 5 aastat. Nimelt nende korteritega annab riiki omapoolse kompensatsiooni üürinikule, kuidas seetäpselt väljanäeb ma ei ole veel arusaanud. Ja meie nagunii veel ei sobi kummagi punkti alla.
Seejärel mõtlesime linnapealt kinnisvarabüroosid otsida, ühe leidsime, aga midagi tarka ei saanud. Tegime väikese jalutuskäigu ja nägime kiriku ees pingil istub suhteliselt ärajoonud näoga mees. Ei pööranud talle rohkem tähelepanu, kuniks temast möödudes vaatas ta meile järgi sellise näoga nagu ta oleks meie jutust arusaanud. Tundus, et tegemist oli eestlasega, aga paraku ei olnud meil mingit tahtmist uurima minna. Ei ole just tore endale "selline" tuttav leida, kahjuks.
Kuna seal linnas polnud rohkem  midagi teha, siis tulime oma uude koju tagasi. Vaatasime erinevaid kinnisvara portaale ja leidsime isegi täitsa sobiva korteri. Andsime M numbri ja ta helistas, paraku on selle korteriga nii, et eelmine üürnik omab õigust seal elada veel max 2 nädalat. Üürileping on lõpeatud, aga siinsete seaduste järgi on nii lubatud. Igatahes jättis ta numbri meelde ja pidi korteri vabanedes ühendust võtma. Kuna netist midagi muud ei leidnud ja toas istumisest oli kõrini siis läksime välja jalutama. Lootuses leida mõne akna peal silti üürile anda, paraku midagi sellist meil leida ei õnnestunud. Üldse tundub mulle, et kohalikud vaatavad meid imelikult, sest me käime lihtsalt jalutamas, kohalikke pole jalutamas eriti näha. Ja nii see päev mööda saigi.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.