24.02.2013

Terve öö puhus tugev tuul ja koguaeg oli selline tunne, et kohe lendab telk koos haagiseküljega minema. Hommikul ärgates olid kõik asjad omalkohal ja sai hakata uut tuulist päeva nautima. Täitsa ära on tüüdanud see tuul, mis puhub jätkuvalt 13 m/s, täna öösel peaks tuul vaibuma.
Hommikul oma postkasti avades leidsin meie uues sõbra kirjad. Ta oli juba hommikul vara vaadanud korterite kuulutusi ja saatis erinevate kohtade linke. Vaatasime ja leidsime enda jaoks sobiva, vähemalt piltide peal on korralik. Meie asume hetkel antud kohast ca 160 km kaugusel ja kuna me ise keelt ei oska, siis vaatama ei saanud minna. Meie abiline läks täna tööle ja ei saanud ka vaatama minna, aga ta helistas kuulutuses toodud numbrile. Loodetavasti õnnestub meil nädala alguses
sinna minna ja loodetavasti üürileping sõlmida. Päris tore võiks olla elada taaskord korteris, kuigi ega see haagises elamine ka midagi hullu ole.
Päeval käisime mereääres jalutamas, kus oli suhteliselt tuulevaikne, hetkel on maatuul. Nagu alati tõime kaasa merekarpe, teokarpe ja kive. Varsti võiks oma ranna juba ehitada neist. Kuna väljas on tuul, siis enamuse aja päevast veetsime telgis. Lisasime eile ostetud pizzadele asju juurde ja maitse tuli täitsa hea.
Juba pikemat aega võtame hoogu, et  lõigata lastel juukseid, Gregoril ei paista enam kõrvad juuste tagant välja. Tukk on nii pikk, et nokamütsi pähe pannes lõkkab ta selle mütsi alla. Kuna Gregor on meil püsimatu ja juukse lõikus ei meeldi talle üldse, siis võttis Peeter tema esimesena. Kuidagi moodi õnnestus üks pool ära teha ja, siis oli poisil juba isu otsas. Küll tal oli tooli peal kitsas istuda ja siis oli lõikus valus, põhjusi tuli järjest. Mingi aeg võtsin ma fotoka ja tegin lõikusest pilte ja siis ma hakkasin talle pilte näitama ja sai ülejäänud ka ära teha. Marlenil oli vaja lihtsalt otsad ära lõigata, et tal ükskord ometi juuksed kasvama hakkaks. Tema ei suutnud kuidagi ühes asendis püsida nagu sipelgad oleks püksis olnud. Lõpuks ta teatas, et tema saab juba närvivapustuse sellest lõikusest. Peeter lubas talle seda 10 aasta pärast meeldetuletada. Kuidagi moodi said juuksed lõigatud, järgmine kord peaks minema juuksurisse ja laskma korralikult lõigata.
Õhtul olid lapsed tublid ja esimese korraludse peale korjasid telgist oma mänguasjad kokku ja panid kasti ära. See oli midagi uskumatut, tavaliselt nad siis ei kuule, kui on vaja koristada. Lisaks said nad taskulambiga vaadata üle, et midagi välja ei jääks. Preemiaks said nad multikaid vaadata.
Meile võib alati helistada, vanad numbrid kehtivad. Meie ei hakka ise kellegile helistama, kuna meil on eestisse helistamine poole kallim, kui siin eestist tuleva kõne vastuvõtmine.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.