14.02.2013

Päikseline päev paradiisis on alanud. Otsustasime täna minna mereäärde jalutama, sinna pidi kämpingust olema ca 900 meetrit. Huvitav on see, et hispaanias on kasutusel teistsugused meetrit. Tegelikult oli mereäärde ca 2 km hea oli, et lapsed tulid ratastega. Me oleme siin enne ka vaadanud, et mingi koht asub x meetri pärast ja sinna jõudes ilmnebm et peab veel x arv "meetreid" edasi minema. Eks sellega tuleb harjuda ja juba eos korrutada meetrit. Meri oli nagu meri ikka, suur sinine, kõik kohad väikesed kive täis, ümber olid kaljud. Mõned üksikud inimesed jalutasid, päike paistis, kerge tuul puhus oleks tahtnud rannatooli võtta ja päevitama hakata. Gregor korjas endale ca 40 merekarpi, üks ilusam kui teine, Marlen tegi kividest ja veest uue koogi. Igatahes väistas see jalutuskäik meid kõiki ära nii, et korralike hispaanlste kombel pidasime ülepika aja täna siestat. :)
Meie kohalikus kämpingus tähistati täna korralikult sõbrapäev (siin tähistatakse igapäev midagi), restoranist mööda minnes tungis alkoholilõhn ninna. Rääkimata, siis inimestest, kes sealt tuigerdades välja tulid, lisama peab ka seda, et siis oli kell 17.
Juba päeval lubasime lastele, et pärast lähme poodi ja ostame jäätist, seega ärgates hakkasid nad seda kohe meeldetuletama. Ei jäänudki muud üle, kui tuli linna minna, Poes nagu tavaliselt olid kõigil kärud ääreni täis ja 1 kassapidaja ja meie on jäätisekarbiga. Müüja nägi seda ja kutsus teise müüja, meie ees olnud tormasid kohe kõrval kassasse. Meie jäime rahulikult omakohale edasi seisma, polnud meil ju kuhugile kiiret. Kõrval kassasse tekkis veel inimesi ja üks mees arutas müüjaga, et miks meid ei lasta oma ühe asjaga järjekorras ette. Siiani on olnud nii, et kui ees seisab keegi, kellel on palju asju ja ta näeb, et sul on mõned üksikud, siis lubatakse sind järjekorras ette. Me oleme ise ka suuremate ostude korral teisi ettelasknud. Täna juhtus, aga nii, et ei lastud ja sellest ei olnud iseenesest midagi hullu ju. Need, kes tormasid teise kassasse olid kaks naist ja meie ees seisis keskealine paar. Täna õnnestus meil esimest korda saada maasikaid, millel oli maasika maitse juures ja nad olid pehmed. Esimest korda ostes oli tunne nagu sööks vahtplasti, maasikad olid kõvad ja maitsetud. Nii, et lootust on, et varsti hakkavad maasikad eesti poole tulema ja saate ise järgi proovida.
Huvitaval kombel läks õhtul õues külmaks, kuigi termomeeter näitas +9 ja udu. Loodetavasti homseks läheb ilm jälle ilusaks ja päike tuleb välja.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.