13.02.2013

Taaskord on hommik tuuline, ei saa mina aru, miks siin riigis koguaeg tuul peab puhuma. Muidu on ilm ilus ja päikse käes on 20 kraadi sooja, oleks veel tuulevaikne...
Oli see nüüd eile hommikul või üleeile õhtul, kes seda enam mäletab. Igatahes ilmnes, et haagise esimene rehv (diisli all olev) on tühi. Seega eile kolides ei saanud me haagist lükata/ tõmmata esimest otsa, vaid pidime tõstma. Seega Peetril jälle tegevust, nagu ta täna hommikul ütles põhjust toast välja minna. Ilmnes, et rehvi sise kumm on katki ja selle peale läks ta koos lastega uut otsima. Ja kindlasti lähevad nad ka ületee asuvasse romulasse tuld vaatama. Kas nad ka tagasi jõuavad, seda näitab aeg. Uskumatu, aga ei läinud poolt päevagi ja juba olid nad tagasi. Tuld nad ei saanud, kuna oli liiga vana auto sees, uut rehvi samuti. Ostsid hoopis käiad ja Peeter hakkas vana rehvi ise korda tegema. Vahepeal tuli kõrvalt naaber õpetama, et tuleb oodata enne, kui lapi võib peale panna. Peeter kuulas ära ja tegi ikka omamoodi ja sai rehvi korda. Seejärel käisime tanklas pumpamas ja haagisel oli jälle rehv all. Ja siis saime ta teistpidi pöörata, Marlen ja Peeter panid kahekesi telgi püsti. Nüüd hakkab hommikune päike telki paistma ja ülejäänud päeva paistab haagisele.
Peale seda käisime kõrval linnas ja lootsime, et meil õnnestub leida rannatoolid. Esimesse keskusesse minnes saatis geps meid teele, kus tuli teha parem pööre ja sealt me ei mahtunud läbi, kõrgusepiirang oli 1,7 meetrit. Seega tuli otse edasi sõita ja teeääres leidsime järgmise romula. Paraku oli ka seal sees liiga vana auto. Lõpuks õnnestus meil jõuda poodi, kus müüdi toole. Tundub, et neis käib nii vähe inimesi, et kui keegi tuleb, siis pakutakse kaupa kõrgema hinnaga, kui muidu. Saaks vähemalt mingigi raha kauba eest tagasi. Tooli hind võrreldes sellega, mis me vaatasime paar päeva tagasi oli kõrval külas poole võrra tõusnud. Seega meil ei ole jätkuvalt toole. Õnneks on meil autos tagumises reas kolmene iste ja see sai hetkel telki pandud. Ehk homme on parem päev ja leiame sobivad toolid.
Külast tagasi tulles küsis Peeter, et kuidas ma autoga küll sõidan. Olen hakanud sõitma nagu kohalikud, suunatuli tuleb harva meelde ja üle ringi minnes lähen pooleteise rea pealt.
Nett on meil nüüd ka olemas, ei saa ilma olla, kuskohast sa muidu saad korteri kuulutusi ja tööd otsida. Kuna minu arvutis word ei tööta ja ma hiljem oma tekste üle ei loe, siis esinevad suuretõenäosusega tekstides kirjavead. Palun vabandust ja ma loodan, et see ei takista lugemist :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puhkusele sõit.

Madrats 2.

Õpetlik lugu.