Kella keeramine.

Ausalt öeldes ei saa ma aru, miks peab kella keerama. Miks me ei võiks aastaringselt samas ajas elada? Sellele küsimusele vastust ei ole.

Mingid aastad tagasi võeti otsus vastu, et enam ei keerata. Ja riigid saavad ise otsustada, kummas ajas elada. Kuhu see otsus kadus ja miks ei täideta seda? Ma nii ootasin seda aega. Lootsin, et meil jääb suveaeg. Mulle sobib suveaeg rohkem. Talvel on hommikul pime, aga õhtud on see eest valged. Kuidagi palju parem. 

Kella keeramise eeliseks tuuakse alati välja elektrienergia kokkuhoid. Kus otsast see kokkuhoid tuleb mina aru ei saa. Enne kellakeeramist panen ärgates tule põlema. Õhtul selle eest panen tule põlema kuskil 19.00-19.30 vahel, sõltub mida ma teen. Nüüd kella keerates hommikul tuld pole vaja. Õhtul panen tule tund aega varem. Seega kuskohast tuleb kokkuhoid? Ma kasutan tuld igal juhul sama palju. Või olen ma millestki totaalselt valesti arusaanud. Võib olla keegi targem võiks mulle asjad selgeks teha.

Pühapäeva hommikul ärkasin ma kell 8, vana aja järgi kell 9. Täiesti enne kuulmatu. Ja nüüd hakkangi iga päev veel varem ärkama. Ma olen nagunii igapäev enne kella üleval. Koguaeg räägitakse, et talveajas olles saab 1 h kauem magada. Kuidas? Kas talveajal on ööpäeva pikkus 1 h rohkem? Minu kellal on 24 h ööpäevas, seega saan sama palju magada.

Siia lõppu sobib anekdoot: vana juut, kellele selgitati kellakeeramise printsiipi. Ainult loll võib uskuda, et kui lõigata tekil ülalt meeter ära ja õmmelda see alla, siis see teeb teki pikemaks.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

14.05.2014

Puhkusele sõit.

Madrats 2.